Molitva na početku mjeseca

Ova molitva na početku mjeseca nadahnut će vas da tražite od Boga milost i vodstvo za svaki novi dan u mjesecu. Bog vam neće uskratiti svoje blagoslove.

Započeo je novi mjesec. Možda je za vas uzbudljiv, jer u životu vam je lijepo i nemate briga i problema. Ili ste se možda tek suočili s nekom nevoljom i osjećate se očajno i umorno od životnih pritisaka, moleći se za bolje dane.

Gdje god se trenutno nalazite i što god prolazite, imajte na umu da nikada niste sami. Bog zna vaš put i brine se. Obećava da će pružiti odmor i mir svima koji Mu dođu.

Zašto se možemo radovati u novom mjesecu?

Bog nikada nije obećao da će naš put uvijek biti lak, ali je obećao da će u svemu biti s nama i nikada nas neće napustiti. Samo Njegovo ime “Emanuel” podsjeća nas na ovu utješnu istinu. Možda to nećemo uvijek vidjeti ili osjetiti, ali u svakom trenutku svakog dana možemo biti sigurni da je naš vjeran Bog s nama i da nas vodi.

Bog sve kontrolira

Nemamo razloga ustupiti mjesto zabrinutosti kad je Bog taj koji sve drži pod kontrolom. On je naše utočište i snaga. Obećava da će se boriti za nas kroz svaku bitku. Njegova zaštita koja nas okružuje je moćna i stvarna. Iako se stvari u ovom životu često mogu osjećati nesigurno, nikad nas ne trebaju potresati. Naš moćan Bog je suveren i ništa ga ne iznenađuje.

Znamo da su Božji planovi za nas dobri

Bog jedini ima moć napraviti put tamo gdje se čini da nema načina. Ne moramo ostati zaglavljeni u prošlosti ili se bojati budućnosti. Podsjeća nas da se ne zadržavamo na onome što je iza nas, već nas dovodi na nova mjesta i otvara vrata kroz koja je inače nemoguće proći. Bez obzira kroz što smo prošli posljednjih dana, On će to vjerno okrenuti za veće dobro i blagoslov.

Znamo da su Božji planovi za nas dobri
Foto: Pexels

Molitva na početku mjeseca

Nebeski Oče,

Zahvalan sam što sam dočekao još jedan novi mjesec života. Dostojan si svake hvale i časti, jer Tvoja milost je nova svakoga jutra i Tvoja dobrota se uvijek iznova očituje u mome životu.

Zahvaljujem Ti na stalnoj brizi, ljubavi i brojnim blagoslovima. Tvojoj naklonosti nema kraja i obećavaš da ćeš uvijek biti sa mnom. Odlučio smo danas hodati u poslušnosti Tebi. Molim da Tvoje lice zasja nada mnom. Molimo Te da moj put učiniš svrsishodnim i da moji koraci postanu čvrsti. Molim Te da uvijek otvoriš prava vrata za mene i moje voljene. Vjerujem da ćeš nas zaštititi od svega što nije dobro za nas. Daj mi mudro srce koje će čuti Tvoj glas i ojačaj me svojim Duhom.

Oprosti mi što ponekad sumnjam u Tebe, što se brinem oko gluposti i što se trudim sve sam riješiti. Pomozi mi da Ti više vjerujem i da uvijek u molitvi donosim sve pred Tebe i tražim Tvoju volju. Daj mi srce koje pronalazi odmor u Tvojoj prisutnosti.

Hvala što je Tvoj jaram sladak, a breme slatko. Hvala što me čuvaš i štitiš moje srce i um od otrovnih strjelica neprijatelja duše. Hvala Ti što zbog Tvoje prisutnosti ne moram hodati u strahu ili živjeti u stalnoj brizi i stresu. Tako sam zahvalan što se Tvoj glas probija i kroz najveće poteškoće oko mene, šapćući: “Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš s Tobom sam!”

Molim Te da me još više ohrabriš za put koji predstoji. Molim da me Tvoja ruka pokrije i udalji od zlih neprijateljskih planova. Budi štit koji me okružuje. Molimo Te da mi pružiš duhovno razlučivanje i uvid, kako bi razumio Tvoju volju, čuo Tvoj glas i išao Tvojim putem. Ispuni me svojim Duhom Svetim i upravljaj moje korake. Hvala Ti na ogromnoj milosti koja će me nositi kroz svaki novi dan u ovom mjesecu. U Isusovo ime, amen!

Molitve za druge prigode možete pronaći na ovom linku.

PROČITAJTE JOŠ: