8 namirnica koje pomažu kod migrene

Migrena je često kao neželjeni gost kojeg se teško riješiti. Ako patite od glavobolja, znate koliko to teško može biti. Naravno, možete uzimati tablete ili vježbati, ali to je samo privremeno rješenje.

No, postoji još jedno rješenje – promjena prehrane. Neke namirnice mogu biti uzrok migrenama, a neke ih mogu spriječiti bez ikakvih problema. Donosimo 8 namirnica koje pomažu u borbi protiv migrena:

1. Avokado

Ako ga već volite, zbog ovog će vam postati još draži. Avokado je bogat antioksidantima koji pomažu u uklanjanju jakih glavobolja, ali i u prevenciji.

2. Smokve

Smokve su dobre za tijelo, ali ujedno su i fantastičan lijek za migrene. Prema stručnjacima, one sadrže kalij koji pomaže pri smanjenju upale i glavobolja.

VIDI OVO: Ako imate problema s migrenama, ovaj vitamin vam može pomoći

3. Losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama i vitaminom B2 koji sprječava proces koji dovodi do migrena. On smanjuje upalu i pomaže u borbi protiv migrena.

4. Slatki krumpir

Slatki krumpiri nisu samo ukusni, nego pomažu pri borbi protiv migrena. Bogati su vitaminom C, B1 i kalijem te zbog toga odlično djeluju na glavobolje i migrene.

5. Lubenice i mrkve

Jako je dobro piti mnogo vode kada imate migrene tako da je odlično konzumirati namirnice bogate vodom kao što su lubenice, mrkve, celer i krastavci. Dehidracija je jedan od glavnih uzročnika glavobolja.

VIDI OVO: 5 učinkovitih načina kako se riješiti migrene

6. Kvinoja i kelj

Uz razna druga korisna svojstva, kvinoja i kelj pomažu i pri prevenciji migrena. Kvinoja sadrži riboflavin, magnezij i željelo koji sprječavaju migrene, a kelj sadrži omega-3 masne kiseline i vlakna zbog čega je odličan za borbu protiv jakih migrena.

7. Jogurt

Prema istraživanjima, riboflavin, dio vitamina B, je jako učinkovit u borbi protiv migrena, a jogurt njime obiluje. Dodajte ga svojoj dnevnoj prehrani i uočit ćete pozitivne rezultate.

8. Sok od limuna

Sok od limuna sadrži mnogo vitamina C te je stoga odličan za borbu protiv migrena. Kad god osjetite jako glavobolju, pomiješajte limunov sok u čaši vode, dodajte dvije čajne žlice soli, promiješajte i popijte. Jako ćete brzo osjetiti razliku.

Bonus – pasta od cimeta

Sameljite nekoliko prutića cimeta. Dodajte prahu malo vode stvarajući gustu pastu.Nanesite ju na sljepoočnice kad god budete imali migrene. Isperite ju nakon 25-30 minuta.

NAJNOVIJE!