Šimun Petar je definitivno jedan od najživopisnijih pojedinaca u čitavoj Bibliji, a meni je možda i najdraži. Vjerojatno zato što pronalazim sličnosti s njim, kao i mnogi drugi. Činilo se da ima smrtni problem s onim što govori.

Kad je Isus bio na mjestu zvanom Cezareja Filipova, počeo je vrlo detaljno govoriti o činjenici da će ga izdati, mučiti i razapeti, te da će uskrsnuti treći dan.

Međutim, Šimun Petar je na sebe preuzeo ulogu da ukori Isusa, u osnovi govoreći: “O čemu ti to govoriš? Što kažeš? Ovo je ludi razgovor, Isuse. Nema šanse da budeš izdan ili da umreš.”

Kao odgovor, Isus mu je zapravo morao reći: “Nosi se od mene, sotono! Sablazan si mi jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko!” (Matej 16, 23).

VIDI OVO: 10 upozoravajućih znakova da se udaljavate od Boga

Evanđelja daju puno prostora Petrovim izjavama, koje ukazuju na to da im se vraćao. Petar se svim srcem predavao stvarima za koje se obvezao. Ili su mu izjave bile grozne ili dobre. Rijetko je bilo što između.

Nažalost, to je uključivalo i Petrov pad, kada je zanijekao Gospodina. Ali Isus je oprostio Petru. I ne samo da mu je Isus oprostio, već Mu je povjerio i službu.

Šimun Petar predstavlja obične ljude s manama, poput tebe i mene. Dakle, ako se osjećate kao da ste iznevjerili ili se udaljili od Boga na neki način, imam dobre vijesti za vas: Isus će i vama oprostiti.

Bog može promijeniti bilo koga, čak i ako su zabrljali puno, puno puta. Bog vas može izvući. Može vam može pomoći da opet stanete na noge.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org