Kako nositi križ kad postane pretežak?

Kako nositi križ kad postane pretežak?

Zato što je Isus uskrsnuo i danas živi, s Njim možete nastaviti dalje kroz život kada vaš križ postane pretežak.

Životne poteškoće mogu se zaredati i možemo se jako umoriti. Isus je rekao da ćemo prolaziti kroz teškoće. Ono što je On prošao, nitko od nas ne može zamisliti. Zato On najbolje razumije kako je to trpjeti.

Progonili su ga, odbacivali, lagali, tukli i napuštali. Zna što je željeti odustati. Kad je bio na križu, osjetio je svu težinu naših borbi. Ali tu priča nije završila. Isus je porazio smrt jednom zauvijek kad je uskrsnuo iz groba i s Njim ste u stanju pobijediti u vašim borbama (Rimljanima 8, 31-39).

Kako nastaviti dalje kada naš križ postane pretežak za nositi?

Plačite

Stvari s kojima se suočavamo često su prevelike da bismo ih mogli sami riješiti. Stvoreni smo s dubokom potrebom za Bogom. Priznajte da to ne možete sami.

VIDI OVO: Kada vam teret postane pretežak, Bog želi da ovo spoznate

Psalam 34, 17 kaže: “Kad pravednici zavape, Gospod ih čuje i izbavlja ih od svih nevolja njihovih.” Kličite Bogu i tražite od Njega da preuzme borbu.

Budite tu gdje jeste

Primamljivo je vjerovati da bi, ako je Bog s nama, naše okolnosti bile bolje nego što jesu. Mnogi sumnjaju da je Bog s njima kada je situacija teško podnošljiva. Biblija nikada ne obećava lagan život, ali obećava da će Gospodin biti s nama usred bilo kakvih nevolja (Ponovljeni zakon 31, 6).

Ne padajte u zamku razmišljanja o tome kakav bi vaš život trebao biti. Ako ste u teškoj situaciji, budite tu gdje ste i vjerujte da je i Gospodin tu s vama.

Sjetite se Božje vjernosti

Hebrejima 13, 8 opisuje Gospodina kao istog “jučer i danas i zauvijek”, a zato što se Gospodin nikada ne mijenja, sjećanje na to kako je u prošlosti bio vjeran, podsjetnik nam je na to da će uvijek biti vjeran.

Koliko god živjeli na zemlji, pred nama će biti još teških dana. Sjećanje na prethodnu Gospodinovu vjernost, alat je s kojim se možemo boriti protiv sumnje i straha.

Krenite naprijed

Najlakši odgovor na poteškoće jest odustati zbog straha i ne raditi ništa. U redu je bojati se, ali moramo biti spremni nastaviti usprkos strahu. Dobra demonstracija naše vjere je ići naprijed, iako osjećamo strah.

Psalam 56, 3 kaže: “Kad me strah spopadne, u Te ću se uzdati.”

VIDI OVO: Bog je iznad svake situacije

Isus je veći od svake teške situacije. Zbog Njegove milosti vi ste više od pobjednika i možete se nositi sa svime što vas snađe (Rimljanima 8, 37).

Isus je veći od vaše boli i beznađa. Kada je visio na križu, njegovi prijatelji i obitelj proživljavali su bol i zbunjenost. Ali kada je ustao iz groba, srušio je sve beznađe.

Križ je dokaz da kada stvari izgledaju čak i kaotično, izvan kontrole, bolne, Bog je suveren, u potpunoj kontroli i stvarno će sve iskoristiti za svoju slavu.

Plačite. Vjerujte da je Isus s vama. Nastavite dalje!