Što Bog danas želi od nas?

Što Bog danas želi od nas?
Foto: Pixabay

Bog piše priču kroz vas i mene. On ima plan da ispunimo ono što će Mu donijeti slavu. Što Bog danas želi od nas?

Možda smo u različitim poglavljima života i naše okolnosti vjerojatno nisu iste. Ipak, Bog danas ima svakoga od nas ovdje na zemlji s nekom svrhom.

Najveća želja Oca je da imamo odnos s Njim kroz Isusa Krista. Nakon što primimo Božje oproštenje, spremni smo ispuniti ostatak Njegovog plana za naš život. Naša će se sudbina odvijati kako se budemo pokoravali svakodnevnom poticaju i vodstvu Duha Svetoga.

Što Bog danas želi od nas?

Bog danas želi barem tri stvari od svakog vjernika.

1. Bog želi da Ga bolje upoznamo kroz Njegovu Riječ

Najbolji način za upoznavanje Oca je čitanje o Njemu i onome što On ima za reći. Koje koristi možemo dobiti od proučavanja i primjene Božje Riječi?

Čitajući Bibliju naš se um obnavlja. Drugim riječima, Bog preobražava naše misaone obrasce tako da ga poštuju. On će vam govoriti tako što će vam privući određene riječi, fraze ili stihove. Što više rastete u svom odnosu s Njim, to ćete imati više uvida u Njegov lik i način na koji On djeluje.

2. Bog želi da poštujemo Njegove zapovijedi

Dio vaše sudbine je živjeti na pravedan način na koji vas Bog poziva. Isus je rekao: “Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati” (Ivan 14, 15). Što motivira vjernike da drže Isusove zapovijedi?

Isus je rekao da nije došao ukinuti Zakon, već ga ispuniti (Matej 5, 17-20). Ispunio ga je kad je umro na križu. Međutim, starozavjetna načela koja upravljaju ljudskim ponašanjem i odnosima i danas su primjenjiva u našem životu. Ako vjernici dosljedno ne poštuju Božje zapovijedi, na kraju će imati tvrdo srce prema Njemu.

Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati! Što tko sije, to će i žeti! Doista, tko sije u tijelo svoje, iz tijela će žeti raspadljivost, a tko sije u duh, iz duha će žeti život vječni. (Galaćanima 6, 7-8)

3. Biti svjedok za Isusa Krista

Svaki je kršćanin pozvan na aktivno služenje. To ne znači da ćemo svi biti propovjednici ili misionari. No, uz vodstvo Duha Svetoga, vjernici trebaju dijeliti evanđelje riječima i ponašanjem.

Isus je rekao o svojim sljedbenicima: “Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom.” (Ivan 10, 27)

Ne samo da će vam Gospodin pokazati smjer u kojem ćete se kretati; također će vam otkriti njegov vremenski raspored i metode. On će vam pružiti sve informacije koje su vam potrebne da biste pametno poduzeli sljedeći korak.

Puno je puta u Bibliji Gospodin govorio svojim ljudima da poduzmu određene akcije, ali ih je tada uputio da čekaju da im On da “zeleno svjetlo”. Možete vjerovati Bogu da će vas obavijestiti kada dođe vrijeme.

Gdje god da ste danas, ne osjećajte se beznačajno. Čak i ako su predstojeći sati ispunjeni jednostavnim, svakodnevnim zadacima, znajte da vas Bog ovdje ima sa svrhom. On zna razlog zašto vas je smjestio tu gdje jeste. Priča koju piše vašim životom još nije gotova. Budite Mu poslušni, zahvalni i spremni služiti za Njegovo kraljevstvo!

PROČITAJTE JOŠ: