5 stvari koje uništavaju duhovni život
Foto: Unsplash

Bog želi da rastemo u spoznaji Njega i Njegove volje za naš život. Donosimo 5 stvari koje uništavaju duhovni život. Valja ih prepoznati i uz Božju pomoć nadvladati.

Bog je svoju djecu opremio svime što je potrebno za pobjednički život, ali mnogi vjernici to propuštaju jer dopuštaju da ih neke druge stvari odvajaju Boga. Iz godine u godinu trebali smo duhovno napredovati, znajući sve više i bolje našega Gospodina, Njegovu Riječ te Njegovu volju za naš život.

5 stvari koje uništavaju duhovni život

Prvi korak ka svladavanju bilo kakve prepreke je njezino prepoznavanje. Donosimo 5 stvari koje uništavaju vaš duhovni život. Dobro ih razmotrite i pripremite se za preobrazbu vašeg hoda s Bogom.

1. Grijeh

Bog je svet i bez ikakve sjene tame. Ne može se približiti grešnom čovjeku bez žrtve koju je Isus podnio svojim životom. Što to znači za nas? To znači da grijeh postavlja zid između nas i Boga.

Postoje različite vrste grijeha, vidljivi i skriveni, poput seksualnog nemorala i neopraštanja, i svi oni ometaju vaše molitve i odnos s Bogom. Dobra vijest je da postoji oslobođenje od grijeha, a ono dolazi kroz pokajanje i vjeru u Isusa Krista. Tražite to oslobođenje. Tko traži, prima ga!

2. Odsustvo molitve i čitanja Božje Riječi

Ako se ne molite, duhovno propadate. To uvelike utječe na zajedništvo s Bogom, jer molitva je oblik komunikacije s Njim. Dodate li tome izostanak redovitog čitanja Biblije, imate recept za ubijanje svog duhovnog rasta.

3. Nebriga za Božje kraljevstvo

Isus nam je zapovjedio da širimo Radosnu vijest i učinimo druge ljude Njegovim učenicima. Međutim, mnogi vjernici sjede prekriženih ruku i misle da je to posao biskupa, svećenika, propovjednika … Ali Isus je tu zapovijed rekao svojim učenicima. Ako smo Isusovi, onda smo Njegovi učenici. A s obzirom da je On naš Učitelj, trebamo Ga slušati i izvršavati Njegove riječi.

Pozvani smo drugima reći kakvog smo Spasitelja upoznali i od čega nas je spasio te kako može spasiti i njih.

4. Negativno razmišljanje
Foto: Pexels

4. Negativno razmišljanje

Još jedna loša stvar s kojom se trebate pozabaviti da biste duhovno rasli. Negativne misli su poput bumeranga. Ako ste skloni svaku situaciju gledati negativno, to može stvoriti gorčinu u vama i utjecati na vaš odnos s drugima.

5. Osuđujući stav

Osuđujući stav ozbiljno ograničava duhovni rast. Ponekad nam se takav stav može tako suptilno uvući u srce. Jednom kada to počnete prakticirati u svom životu, vidjet ćete to svugdje. Na primjer, jeste li ikad prosuđivali nečiji hod s Bogom?

Kada ne razumijemo čovjekovu situaciju, postupke ili izbore, možemo o njemu govoriti loše ili ga osuđivati. Međutim, ponekad ne znamo okolnosti, niti dobro poznajemo osobu i njezino srce. Bog je jedini sudac koji može s pravom suditi.

PROČITAJTE JOŠ: