Moć Sotone uništena
Foto: Pixabay

Gledano očima vjere, križ je moći Sotone zadao smrtni udarac. Njegova moć je uništena.

Kad Isus uze ocat, reče ”Svršeno je!” (Ivan 19, 30)

Ljudskim očima gledano, križ je izgledao kao Sotonin najveći trijumf, no to je uistinu bio trenutak njegova poraza. U svjetlu značenja križa Spasitelj je rekao: ”Sad će knez ovoga svijeta biti bačen van!” (Iv 12, 31).

Istina je da Sotona još uvijek nije okovan i bačen u ponor, ipak, kazna je izrečena (iako još nije izvršena), njegova propast je sigurna i što se tiče vjernika njegova moć je već slomljena.

VIDI OVO: Sedam posljednjih Isusovih izjava s križa i njihovo zapanjujuće značenje

Za kršćane Sotona je poraženi neprijatelj. Pobijedio ga je Krist na križu, ”da smrću uništi onoga koji ima vlast nad smrću, to jest đavla” (Heb 2,14).

Sotona je poraženi neprijatelj

Vjernici su već izbavljeni od sila tame i preneseni u kraljevstvo Božjega Sina (Kol 1, 13), i sa Sotonom treba postupati kao sa poraženim neprijateljem.

On više nema nikakva prava na vas. Nekoć smo bili zarobljenici đavla, ali Krist nas je oslobodio.

Isusove izjave s križa

Nekoć smo živjeli prema zakonima Princa tame, no sada slijedimo Kristov primjer. Nekoć je Sotona radio u nama, no sada u nama prebiva Bog koji djeluje u nama kako bi radili i živjeli za Njegovu slavu.

Sve što mi trebamo je oduprijeti se đavlu i pobjeći će od nas, jer to nam Bog obećava (Jak 4, 7).

”Svršeno je!” 

To je pobjedonosni odgovor na bijes ljudi, Sotonino neprijateljstvo. Govori nam o savršenom djelu pobjede na grijehom. Sve je gotovo, baš kako je Bog i planirao, proroci prorokovali, stozavjetni obredi naviještali, božanska svetost zahtijevala, a grešnici trebali (…)

VIDI OVO: Kako nas je Isus spasio na križu?

Svršeno je!” Vjeruješ li ti, dragi čitatelju, u to, ili možda pokušavaš svojim zaslugama doprinijeti Kristovom djelu te si osigurati Božju naklonost?

Sve što trebaš učiniti jest prihvatiti Božje oproštenje koje ti je Krist pribavio. Bog je zadovoljan Kristovim djelom pa zašto ne bi i ti bio zadovoljan?

Onoga trena kada vjerom prihvatiš Božjega Sina brišu ti se svi grijesi koje si ikada počinio i Bog te po Kristu prihvaća!

Autor: A.W. Pink