Sjetite se ovih Isusovih riječi u vrijeme vaše nevolje
Snimka zaslona: YouTube

U vrijeme vaše nevolje sjetite se ovih Isusovih riječi i ohrabrite se!

“Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!” (Ivan 14, 1)

Ove su riječi izgovorene odmah nakon što je Petar otkrio da će tri puta zanijekati Isusa. Izrečene su zbunjenim učenicima dok su se približavali svom najvećem vremenu iskušenja i tjeskobe, koje će prekriti njihove živote tijekom tri dana duboke agonije duše. Onaj kojeg su voljeli i kojem su vjerovali bit će otet ispred njihovih očiju. No, baš ove riječi je izgovorio Onaj koji se suočavao s najtežom nevoljom: odbacivanjem, izdajom, lažnom optužbom, nepravednim suđenjem i težinom grijeha svijeta na Njegovim ramenima. Znao je da će u Njegovom najmračnijem trenutku samo lice Njegovog voljenog Oca biti okrenuto – budući da je On bio učinjen grijehom za NAS.

Učenici su bili zabrinuti jer nisu razumjeli što im Isus govori

Upravo su čuli da će ih Isus napustiti, ali Gospodin je izgovorio riječi utjehe i ohrabrenja njihovim uznemirenim srcima.

Usprkos tome, učenici su pristupili Kalvariji sa zbunjenošću, strahom i boli. Morali su svjedočiti Njegovom nepravednom uhićenju u Getsemanskom vrtu. Morali su promatrati Njegovo nezakonito suđenje i okrutno raspeće.

Očekivali su da će Isus uskoro uspostaviti svoje Kraljevstvo na zemlji. Očekivali su da će dobiti odgovorne funkcije kao Njegovi dvorjani, ali umjesto toga Sin Božji postao je otkupnina za grijehe cijelog svijeta.

PROČITAJTE: Što znači da je Isus “žrtva pomirnica”?

Nisu ni slutili da će nakon te strašne noći tuge i boli uskoro doživjeti radost veličanstvenog jutra uskrsnuća.

I vi se sjetite tih Isusovih riječi u vrijeme vaše nevolje

Ne samo da ih je Isus ohrabrio riječima “Neka se ne uznemiruje srce vaše“, već im je dao “alat” da ih sačuva od brige i straha: “VJERUJTE u Boga i u mene vjerujte!”

Baš kao što su se pouzdali u Boga, sada su se trebali pouzdati u Isusa, Riječ koja je tijelom postala, koja je u početku bila s Bogom i kroz koju je SVE stvoreno. On nije bio samo Mesija Izraela, nego utjelovljeni Bog, Onaj koji ima riječi vječnog života.

Živimo u svijetu koji je ispunjen stresom, nevoljama … i često nismo u stanju spriječiti pritiske života. Ali imamo jamstvo od Gospodina Isusa Krista da, budući da je ON pobijedio svijet, tijelo i đavla, i mi smo pobjednici u Njemu.

Možda se suočavamo s nekim od najmračnijih dana u povijesti ovoga svijeta, ali bit će radosti i za nas – na onaj veličanstveni Dan kada Isus dođe na oblacima odvesti nas u nebesko Kraljevstvo.

Neka se VAŠE srce ne uznemiruje. Neka se MOJE srce ne uznemiruje. Neka se NAŠA srca ne uznemiruju.

Pomolimo se: Nebeski Oče, hvala Ti za Isusove divne riječi utjehe. Hvala Ti što je Tvoj Sin došao na zemlju da donese utjehu mom srcu, iscjeljenje mojoj duši i živi u meni po Duhu Svetome. Pomozi mi, u snazi ​​Duha, da se čvrsto držim ove divne istine u svakom trenutku života. Ne dopusti da razmišljam o svemu lošem što se događa u svijetu i mome životu. Daj da mislim kako više i bolje mogu služiti za Tvoje Kraljevstvo. U Isusovo ime, amen!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare