4 razloga zašto trebam Isusa

Ovaj život je moguće proživjeti uzalud. Ako Ga živimo bez Isusa, nećemo dobro proći. Postoje najmanje 4 razloga zašto trebamo Isusa.

Trebam Isusa kao što trebam kisik, vodu, hranu, sam život. Trebam Isusa kao što trebam krv koja teče kroz vene. Zapravo, trebam ga čak više od tih stvari, jer on je taj koji mi pruža sve te stvari.

Očajnički trebam Isusa, a opet tako često zaboravljam da Ga trebam. Zato se često trebamo podsjetiti zašto trebamo Isusa.

4 razloga zašto trebamo Isusa

Ponekad se ponašamo kao da možemo živjeti odvojeno od njega; kao da možemo proći kroz kušnje i trnje i doline ovog života bez njegove milosti. Mislimo da smo dovoljno jaki da to uspijemo sami. U tim zaboravnim trenucima moramo se usmjeriti prema Božjoj Riječi i sjetiti se nekih ključnih istina.

1. Trebam Isusa kao svog Spasitelja

Više od svega, očajnički želim Spasitelja. Moji grijesi protiv Boga odvojili su me od njega. Bio sam osuđen na pakao. Bio sam u situaciji da budem kažnjen za svoje grijehe. Bio sam Božji neprijatelj. Nisam mu bio prijatelj, nisam mu želio udovoljiti, nisam htio hodati u pravednosti.

I vi bijaste mrtvi zbog prijestupa i grijeha u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima. Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi. (Efežanima 2, 1-3)

Očajnički mi je bio potreban Spasitelj – netko da me spasi od kazne koju su mi nanijeli moji grijesi.

Isus je Spasitelj koji mi je bio prijeko potreban. Radi mene je postao čovjekom, živio bezgrešan život, umro na križu, a zatim uskrsnuo. On je moja pravednost. On je moje opravdanje. On me pomirio s Bogom.

Sad kad sam u Kristu Isusu, nema osude. Kao što stoji u Rimljanima 8, 1: “Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu!”

To su tako slatke, životvorne riječi. Zašto trebam Isusa? Trebam Isusa kao svog Spasitelja i Otkupitelja.

2. Trebam Isusa da me ojača

Ne samo da je Isus moj Spasitelj, već je i moj Veliki svećenik koji me zastupa kod Oca. On je taj koji sjedi na prijestolju milosti, spreman pružiti mi točno ono što trebam.

Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom. Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas! (Hebrejima 4, 15-16)

Isus je bio iskušavan baš kao i ja. Razumije koliko iskušenja mogu biti teška i naporna, a budući da je bio napastovan kao i ja, u stanju mi ​​je savršeno pomoći u mojim vremenima slabosti i potrebe.

Isus mi je u stanju pružiti milost koju trebam kada sam slab, umoran, preplavljen ili opterećen. U stanju mi ​​je pružiti svu milost koja mi je potrebna da častim Boga u svakoj situaciji. Kad sam ja slab, on je jak.

Jednostavno moram otrčati do prijestolja milosti i primiti sve što on ima za mene. Dolazim prazan, a on me ispunjava svojim Duhom. Dolazim umoran i on me osvježi. Dolazim suh i on mi daje novi život.

3. Trebam Isusa kao svog pastira

“Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce.” (Ivan 10, 14-15)

Trebam nekoga tko će me voditi do mirnih voda i do zelenih pašnjaka. Trebam nekoga tko će hodati pored mene dok prolazim Dolinom smrti. Treba mi netko tko će me spasiti kada padnem.

Isus je taj slavni, dobri pastir. Održava moju vjeru kada je slaba. Hrani me od svoje riječi. Obećao je da će me čuvati i paziti. Razlog zbog kojeg ne mogu izgubiti spasenje je taj što imam pastira koji me čuva u svojoj ruci.

4. Trebam Isusa da mi pomogne da rodim dobar plod

“Ostanite u meni i ja u vama. Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni. Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa.” (Ivan 15, 4-5)

Istina je da ne mogu ugoditi Bogu ako ne prebivam u Isusu. Kao što grana ne može roditi nikakvo voće ako nije povezana s drvetom, tako ni ja ne mogu donijeti dobar plod ako nisam čvrsto povezan s Isusom.

Dobra vijest je da sam sjedinjen s Kristom. Ne trebam se bojati da ću biti beskoristan kršćanin. Znači li to da ne moram ništa učiniti? Naravno da ne. Pozvan sam slijediti Isusa. Pozvan sam raditi za Njegovo kraljevstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!