Stara Baptistička crkva u Washingtonu je nedavno postavila lezbijski par da služe kao glavni pastori u zajednici.

Baptistička crkva Golgota objavila novo vodstvo ovog para u nedjelju.

Sally Sarratt i Maria Swearingen su vjenčani lezbijski par, a preuzele su ulogu starijeg pastora crkve stare 115 godina. Sarratt i Swearingen su rukopoložene 2015.

Par je uzbuđen zbog nove službe: “Bilo nam je lako zavoljeti Golgotu i njihovo dugogodišnje predanje da budu glas pravde i suosjećanja za one čija se ljudskost stalno zanemaruje i kleveće”, rekle su.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Veliku zahvalnost imamo prema onima koji su nastavili biti uz nas, te blagoslovili naše zajedničko putovanje. Hvala Bogu za sve što dolazi … “, dodale su.

Crkva je također uzbuđena što će ovaj par voditi zajednicu.

“Bili smo impresionirani njihovim darovima, talentima i iskustvom koje je ispunjavalo potrebe službe u ovoj crkvi – uzbuđeni smo zbog njihovog pastorstva i raznolikosti koje će ovaj pastorski par uvesti u našu zajednicu”, rekla je Carol Blythe, glavna vjećnica za odabir službenika u ckrvi .

Baptistička crkva Golgota je prekinula odnose sa Savezom Baptističke crkve 2012. zbog neslaganja u mnogim pitanjima, uključujući i istospolni brak.

5 stvari kojima možete u trenu ubiti vaš brak Vrlo je lako ubiti brak. Možda ćete se iznenaditi kako je to lako učiniti.
Dvije godine nakon što mu je supruga preminula, muž otkriva njezinu tajnu koja ga je dovela do suza Dvije godine nakon što je Brenda izgubila svoju borbu s rakom jajnika, njezin muž David je primio posebnu poruku od nje.
Roditelji su se počeli opraštati od svoje kćerke veličine teniske loptice – nekoliko tjedana kasnije doktori ne mogu vjerovati svojim očima Roditelji Hannah Wicks i Steve McSween su radosno i uzbuđeno čekali rođenje svoje kćerke. Ali trudnoća nije tekla kako su očekivali.

IMAŠ KOMENTAR?