Podijeli objavu
lezbijski par
Foto: Calvary Baptist Church

Stara Baptistička crkva u Washingtonu je nedavno postavila lezbijski par da služe kao glavni pastori u zajednici.

Baptistička crkva Golgota objavila novo vodstvo ovog para u nedjelju.

Sally Sarratt i Maria Swearingen su vjenčani lezbijski par, a preuzele su ulogu starijeg pastora crkve stare 115 godina. Sarratt i Swearingen su rukopoložene 2015.

Par je uzbuđen zbog nove službe: “Bilo nam je lako zavoljeti Golgotu i njihovo dugogodišnje predanje da budu glas pravde i suosjećanja za one čija se ljudskost stalno zanemaruje i kleveće”, rekle su.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Veliku zahvalnost imamo prema onima koji su nastavili biti uz nas, te blagoslovili naše zajedničko putovanje. Hvala Bogu za sve što dolazi … “, dodale su.

Crkva je također uzbuđena što će ovaj par voditi zajednicu.

“Bili smo impresionirani njihovim darovima, talentima i iskustvom koje je ispunjavalo potrebe službe u ovoj crkvi – uzbuđeni smo zbog njihovog pastorstva i raznolikosti koje će ovaj pastorski par uvesti u našu zajednicu”, rekla je Carol Blythe, glavna vjećnica za odabir službenika u ckrvi .

Baptistička crkva Golgota je prekinula odnose sa Savezom Baptističke crkve 2012. zbog neslaganja u mnogim pitanjima, uključujući i istospolni brak.

IMAŠ KOMENTAR?

Kada osjećate da vam se život raspada, ova spoznaja može sve promijeniti! Kada osjećate da vam se život raspada, spoznaja o tome što možete promijeniti - i što ne možete - može biti neophodna.
Pobjeda nad Golijatima u našim životima Iako možda mislimo o sebi kao ljudima koji vole mir, kad jednom predamo svoje živote Isusu, ulazimo u ratnu zonu.
Učitelj je svaki dan tukao učenika: Jednog dana pao je na koljena moleći ga za oprost! Zbog siromaštva ova dva brata nemaju dvije školske uniforme (tj. košulje), već jednu.
Ponosno nosi svoju nemoćnu majku na rukama gdje god da ide i hrani je, baš kao što je ona njega u djetinjstvu Ovaj post je na Facebooku imao više od milijun pregleda, a fotografirano je u bolnici u Tajvanu.
Otac je izbacio ženu i sinove iz kuće. 30 godina kasnije sin je ugledao konobaricu koja mu je izgledala poznato! Podizanje djece kao samohrani roditelj može izgledati kao nemogući izazov većinu dana - iz škole na sport, večera i vrijeme za maženje, jednostavno je...