Bebe čekaju roditelje - video iz Ukrajine zgrozio svijet
Snimka zaslona: YouTube

Bebe čekaju roditelje iz cijelog svijeta, no zbog koronavirusa su zapele u Ukrajini. Sve njih su rodile surogat majke za državljane drugih zemalja.

Šokantan video koji prikazuje 46 beba koje su rodile surogat majke u prostoriji ukrajinskog hotela Venice zaprepastio je čitav svijet. Naime, bebe su zapele u Ukrajini zbog koronavirusa i njihovi roditelji koji dolaze iz cijelog svijeta nisu u mogućnosti pokupiti ih.

Komercijalno surogatstvo zabranjeno je u većini europskih zemalja, no još uvijek je dopušteno u Ukrajini. Usluga surogat majke iznosi između 5,745 i 57,365 funti.

“Video je objavila jedna od kijevskih klinika. Prikazuje 46 beba koje se trenutno nalaze u jednom u hotela u Kijevu. Sve te bebe rodile su surogat majke za državljane raznih stranih zemalja”, izjavila je povjerenica za ljudska prava ukrajinskog parlamenta Liudmila Denisova.

VIDI OVO: Roditelji su zahtijevali od surogat majke da pobaci njihovo bolesno dijete – njezin odgovor ih je ostavio bez teksta

Mnogi su na društvenim mrežama prizore iz hotela okarakterizirali kao ‘tvornicu beba’, dok je Denisova istaknula kako video potvrđuje kako usluge koje pružaju surogat klinike ukazuju na masovnu sistemsku produkciju.

“Dragi roditelji! Moje ime je Marina. Ja sam administratorica hotela Venice. Naše dadilje paze na vaše bebe 24 sata dnevno u dječjoj sobi. Svaki dan provode vrijeme s djecom na svježem zraku”, govori ženski glas u videu koji je namijenjen da smiri roditelje koji nisu u mogućnosti pokupiti bebe, javlja Večernji.