Nikola Tesla: Samo na ovaj način možete pobijediti svako zlo!

Zapanjujuće riječi Nikole Tesle koje svi trebamo čuti!

Nikola Tesla, jedan od najvećih znanstvenika naše povijesti je u pismu srpskom fizičaru otkrio način na koji se može pobijediti zlo.

Iako je ovaj veliki um pravoslavne vjeroispovijesti, često je okarakteriziran kao antireligiozan i nevjernik, međutim mnogi njegovi tekstovi svjedoče iznimno snažnu i ispravnu duhovnost koja dokazuje, ne samo spoznavanje Boga, već i spoznavanje istinitog Boga iz kojeg izvire sama ljubav i dobrota.

Ovo je tekst iz jednog pisma Nikole Tesle srpskom fizičaru, a koji govori o tome kako bi čovjek treba živjeti. Nemoguće je ne primijetiti da je – dobro – koje spominje nadnaravno dobro, isto ono – dobro – koje je pripovijedao Krist sam, kad je propovijedao o ljubavi prema neprijateljima, prema onima koji nas mrze, koji nas udaraju…, a to je bilo toliko sablažnjivo svijetu, da je zbog toga i ubijen!

Evo što je napisao Nikola Tesla:

”Treba činiti dobro do iznemoglosti, treba užasnuti svemir dobrotom onako kako smo mi užasnuti količinom zla na svijetu. Treba činiti dobro do granice gluposti. I preko nje. I kada nema nikakvog razloga, treba činiti dobro.

Treba namjerno, svaki dan, nekome stopliti dušu. Treba zbuniti svemir. Treba činiti dobro i kada se dobro dobrim ne vraća. Treba, usprkos svemu. Treba, jer je to jedino i jer ništa nema smisla. I jer je jedini udar na besmisao – to dobro.

Treba činiti dobro i kada pomislimo da ni činjenje dobra nema smisla. Samo besmisleno dobro miriše na neki smisao. Savršeno, čisto dobro, bez ikakvog smisla…”

VIDI OVO: NEVJEROJATNA ISTINA: Ako činite dobro nekoj osobi, evo kako će vam se to vratiti

Tesla potvrđuje Isusove riječi:

Isus će svojim učenicima: “Vama koji slušate velim: Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju. Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi, i onomu tko ti otima gornju haljinu ne krati ni donje. Svakomu tko od tebe ište daji, a od onoga tko tvoje otima ne potražuj. I kako želite da ljudi vama čine, tako činite i vi njima.”

“Ako ljubite one koji vas ljube, kakvo li vam uzdarje? Ta i grešnici ljube ljubitelje svoje. Jednako tako, ako dobro činite svojim dobročiniteljima, kakvo li vam uzdarje? I grešnici to isto čine. Ako pozajmljujete samo onima od kojih se nadate dobiti, kakvo li vam uzdarje? I grešnici grešnicima pozajmljuju da im se jednako vrati.”

“Nego, ljubite neprijatelje svoje. Činite dobro i pozajmljujte ne nadajuć se odatle ničemu. I bit će vam plaća velika i bit ćete sinovi Svevišnjega jer je on dobrostiv i prema nezahvalnicima i prema opakima.”

“Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan.” “Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se. Dajite i dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti.” (Lk 6, 27-38)