Foto: Pixabay

Da, život me oborio s nogu mnogo puta. No Božjom snagom nisam ostala dolje. Skočila sam natrag.

Prijateljice, pobjednici su oni koji se postojano dižu. Upravo je to mislio Pavao kad je napisao: “U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.” U svjetlu toga retka, kamenovi spoticanja postaju stube za postizanje cilja. To znači da je ono što se događa u tebi važnije od onoga što se događa tebi.

Svakodnevno nalazim snagu u Božjoj riječi, što mi daje ohrabrenje i izazov koji su mi potrebni za nadvladavanje životnih poteškoća.

Iako je patnja bila dio moje prošlosti, a razlog za nju možda neću moći razumjeti sve dok ne dođem u nebo, to je u Božjim rukama, ne u mojim, a zasigurno nije u rukama onih koji su mi naudili. Kad sam otpustila bolna sjećanja, konačno sam shvatila što je prava sloboda: podređivanje svoje volje Božjoj i prihvaćanje njegova vodstva u potpunoj ovisnosti o njemu.

Potpuno predanje mojem nebeskom Ocu donijelo mi je mir koji uistinu nadilazi ljudski razum. Jer, shvatite, mir nije odsutnost nevolja; to je Božja prisutnost usred nevolja. Ima mnogo načina zarobljeništva, no postoji samo jedan način oslobođenja: snagom Duha Svetoga, koji je uistinu iscijelio moju dušu.”

Autorica: Elizabeth E. Mittelstaedt;  iz knjige “U mojim cipelama”