Naslovnica Novosti Kršćanske vijesti Zlatni retriver se bacio pod autobus da spasi život slijepoj vlasnici

Zlatni retriver se bacio pod autobus da spasi život slijepoj vlasnici

Zlatni retriver Bigo, školovani vodič, spasio je u ponedjeljak život svojoj slijepoj vlasnici Audrey Stone (62) iz američkog sela Brewster tako što se bacio se pod školski autobus.

Stone je u društvu Biga u jutarnjim satima prelazila cestu na mjestu koje nije označeno za pješake, što vozač autobusa nije primijetio jer je pratio nadolazeći promet prilikom skretanja.

Srećom po gospođu Stone, Bigo nije oklijevao niti trenutka kada je shvatio da joj prijeti opasnost, te se bacio pod autobus nakon čega je vozač reagirao i zaustavio vozilo, prenosi USA Today.

Gospođa Stone je pritom teško ozlijeđena te je prebačena u bolnicu sa slomljenim desnim laktom, slomljenim gležnjem, uz tri polomljena rebra i s posjekotinom na glavi, dok je Bigu jako stradala prednja desna šapa.

Liječnici koji su ubrzo stigli na mjesto nesreće su istaknuli da Bigo nije niti zacvilio dok su mu šapu previjali, odnosno da ga je jedino brinulo što je s njegovom vlasnicom, kako je.

Jednako je reagirala i gospođa koja se silno uzrujala kada su je bez Biga unijeli u ambulantna kola, no liječnici su morali tako postupiti jer su retrivera prevezli u veterinarsku postaju gdje mu je šapa operirana.

Dok se gospođa Stone ne oporavi, brigu o Bigu će preuzeti njezini prijatelji, no vjeruje se da će brzo ponovo biti zajedno.

NAJNOVIJI ČLANCI